Jose Mourinho: UEFA nu-i penalizează pe trișorii precum Balotelli și Neymar

Publicat: 07 10. 2013, 15:55
Actualizat: 07 10. 2013, 15:55

Antrenorul echipei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat, luni, că UEFA nu-i sancționează pe jucătorii care simulează în cupele europene și i-a dat exemplu pe atacanții Mario Balotelli (AC Milan) și Neymar (FC Barcelona), informează Corriere dello Sport.

„Am văzut în ultimele meciuri din Liga Campionilor că există o cultură a trișorilor și nu înțeleg de ce nu sunt penalizați. Am văzut episoadele cu Neymar la Glasgow și cu Balotelli la Amsterdam. O echipă a rămas în zece jucători (n.r. – Scott Brown de la Celtic Glasgow a fost eliminat după un fault la Neymar), iar alta a fost penalizată cu penalti în ultimele minute (n.r. – Mario Balotelli a obținut un penalti în finalul jocului cu Ajax Amsterdam). Aceste acțiuni mă întristează și mă preocupă, deoarece și eu joc în Liga Campionilor”, a spus Mourinho.

În schimb, tehnicianul portughez i-a luat apărarea antrenorului formației Borussia Dortmund, Jurgen Klopp, suspendat două meciuri pentru că a țipat la arbitrul de rezervă: „Klopp a fost suspendat două partide pentru că a vorbit cu arbitrul principal sau cu cel de rezervă. La următoarele două meciuri el nu va putea sta pe bancă și nu va putea să dea indicații jucătorilor săi. Dar ce facem cu Neymar și Balotelli? Forurile fotbalistice ar trebui să se gândescă la acest lucru”.

Steaua București a fost învinsă, pe teren propriu, de Chelsea Londra, cu scorul de 4-0, în etapa a II-a a grupei E a Ligii Campionilor. Cele două echipe se vor mai întâlni la 11 decembrie, pe Stamford Bridge, în ultima etapă a grupelor.