Jucătorii din naționala afgană, recompensați cu apartamente pentru câștigarea Cupei Asiei de Sud

Publicat: 14 09. 2013, 18:42
Actualizat: 14 09. 2013, 18:42

Guvernul afgan i-a recompensat pe jucătorii din naționala Afganistanului cu câte un apartament, pentru câștigarea Cupei Asiei de Sud, miercuri, în Nepal, informează AFP.

Selecționata afgană a câștigat primul trofeu internațional, impunându-se, miercuri, în finala cu India, scor 2-0. Acest succes a declanșat un val de entuziasm în Afganistan, țară marcată zilnic de violențe.

„Întreaga țară a sărbătorit victoria voastră. După toți acești ani de război și de nefericire, afganii au trăit un moment de bucurie. Datorită vouă”, le-a spus președintele Hamid Karzaï fotbaliștilor din echipa națională și selecționerului, la o recepție organizată la palatul prezidențial.

Karzai a semnat un decret prin care fiecărui jucător îi revin aproximativ 1.800 de dolari și un apartament într-un complex imobiliar din capitală.

Portarul Mansur Fagiryar, considerat salvatorul echipei afgane, după un penalti apărat în semifinala cu Nepal, a avut dreptul la cea mai mare recompensă: echivalentul a 20.000 de dolari.

Modeste în comparație cu cele de la naționalele din Europa, aceste recompense sunt totuși substanțiale pentru o țară în care jucătorii profesioniști câștigă aproximativ nouă dolari pe zi.