Judoka Andreea Chițu, locul cinci la Grand Prix Paris

Publicat: 09 02. 2014, 08:08
Actualizat: 05 02. 2016, 18:19

Judoka Andreea Chițu s-a clasat, sâmbătă, pe locul cinci, la categoria 52 de kilograme, la Grand Prix Paris, competiție pe care Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică, a părăsit-o în primul tur.

Andreea Chițu a debutat în competiție cu două victorii în grupa D, în fața sportivelor Petra Nareks (Slovenia) și Gili Cohen (Israel), calificându-se în semifinale. În penultimul act, Chițu a fost învinsă de Jaana Sundberg (Finlanda), astfel că a ajuns în recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, pe care a pierdut-o în fața Nataliei Kuziutina (Rusia).

La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi de Emi Yamagishi (Japonia), după un prim succes în grupa A, în fața sportivei din Ucraina, Marina Cherniak.

Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică, a fost eliminată în primul tur al categoriei 57 de kilograme de Jovana Rogici (Serbia), în grupa B.

Tot sâmbătă, dar la masculin, categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo a ajuns până în optimile de finală, fază în care a fost eliminat de rusul Mihail Pulyaev.

În schimb, la categoria 73 de kilograme, Costel Dănculea a obținut trei victorii în grupa A, cu Chi Yip Cheung (Hong Kong), Robert Lee (SUA) și Georgios Azoidis (Grecia), fiind învins ulterior de francezul Jonathan Allardon. Dănculea a intrat în recalificări, în care a pierdut prima luptă, cu Ugo Legrand (Franța), ratând cursa spre medalia de bronz.

La Grand Prix Paris, turneu care se desfășoară în Sala Paris Bercy din capitala Franței, România mai este reprezentată de Radu Valentin (90 kilograme) și Vladuț Simionescu (plus 100 kilograme), care vor concura duminică.

Delegația tricoloră are obiectiv de câștigare a trei medalii.

În 2013, sportivii români au cucerit două medalii de bronz, prin Andreea Chițu și Loredana Ohâi.

La Grand Prix Paris participă 590 de judoka din 81 de țări.