Kristina Mladenovic și Timea Babos au câștigat turneul de dublu feminin de la Roland Garros

Publicat: 09 06. 2019, 15:43

Jucătoarea din Franța este neînvinsă la dublu începând de la meciul decisiv din semifinala Fed Cup cu România, câștigat alături de Caroline Garcia în fața Simonei Halep și a Monicăi Niculescu, prin care Les Bleus s-au calificat în finala competiției pe națiuni din tenisul feminin, cu Australia. Cu un trofeu câștigat la Paris și în 2016, alături de Garcia, Mladenovic a devenit, astfel, doar a treia sportivă franceză care ridică de mai multe ori trofeul la Roland Garros, după Francoise Durr și Gail Chanfreau.

Mai mult, încă din faza semifinalelor, Mladenovic și-a asigurat matematic urcarea pe primul loc în clasamentul WTA al probei de dublu, performanță reușită în trecut pentru Franța doar de Julie Halard-Decugis.

Apărută pe teren cu un superb echipament bleumarin, ca navy-ul oficial al turneului, cu inserții bleu descriind un cerc superb în mișcare, Mladenovic a avut pe tot parcursul turneului un aer regal, iar WTA-ul a numit-o deja, în materialele informative dinaintea finalei, noua regină.