Larouche, înaintea meciului lui BUTE: Lucian nu va da vina pe infecția de la deget dacă va pierde meciul

Publicat: 23 05. 2012, 22:27
Actualizat: 23 05. 2012, 22:27

Antrenorul boxerului Lucian Bute, Stephane Larouche, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Nottingham, înaintea partidei cu britanicul Carl Froch, că elevul său nu va da vina pe infecția de la picior în cazul în care va pierde meciul de sâmbătă.

„Lucian a avut două răni la degetul mare de la picior. El nu va da vina pe deget dacă nu va câștiga meciul cu Froch. Tot îmi spunea că are dureri mici la el, iar eu i-am spus că nu este sfârșitul lumii până într-o zi când i-a țâșnit sângele. Așa că l-am dus la doctor, iar ei i-au spus că și l-ar putea pierde. A fost o infecție mare, iar aceasta s-a extins până la gleznă. A făcut tratament zece zile cu antibiotice, iar totul a dispărut, nu mai are nicio infecție. Acum are picioare perfecte. A trebuit să-l pregătim pe Bute pentru un război”, a spus Larouche, informează boxingscene.com.

La rândul său, Lucian Bute a afirmat că nu se așteaptă la un meci ușor. „De când am fost aici ultima oară, am petrecut șapte săptămâni în cantonament. Totul a decurs conform programului și am muncit foarte mult pentru această luptă. Nu va fi o luptă ușoară pentru mine. Am ales această luptă, am ales orașul adversarului și am vrut să mă confrunt cu această provocare”, a adăugat Bute în limbile engleză, franceză și română.

Lucian Bute a suferit o infecție cauzată de o bășică la picior, care s-a întins până în zona gleznei, astfel că meciul cu britanicul Carl Froch a fost în pericol de amânare.

Bute a fost transportat la 5 mai la un spital din zonă, iar medicii nu s-au arătat sunt prea încrezători că sportivul român ar putea să boxeze conform programului.

Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch și boxerul Lucian Bute va avea loc, sâmbătă, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul cu Froch, Lucian Bute își va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.