Legătura dintre Alexandru Arșinel și miliardarul român care putea cumpăra Dinamo!

Publicat: 30 09. 2022, 08:30

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la 83 de ani. Era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Universitar București.

Arşinel avea mai multe probleme medicale, în 2013 suportând un transplant de rinichi la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

A jucat 44 de ani pe scena Teatrului „Constantin Tănase” și a format celebrul cuplu cu Stela Popescu.

Legătura dintre Alexandru Arșinel și miliardarul român care putea cumpăra Dinamo

Era prieten cu Ion Țiriac, despre care a spus că nu înțelege de ce nu a investit la Dinamo, mai ales că miliardarul e recunoscut ca dinamovist.

„N-au fost nişte susţinători puternici. Mă surprinde altceva. Că un dinamovist, un mare, mare sportiv al Românei şi un miliardar al ţării ăsteia nu a încercat să sprijine clubul. Mă refer la Ion, da, la Ion Ţiriac. N-ar fi fost o problemă pentru el să încurajeze o echipă de conducere. Nu neapărat ca să se ocupe. Lui Ion Ţiriac nu-i poate comada nimeni ce să facă. Nu face ceva dacă nu miroase el că totul e în regulă. Dar mă surprinde”, a spus Alexandru Arşinel la Digi Sport.

Arșinel și Ion Țiriac jucau table împreună

Actorul anunța, tot la Digi Sport, și care era pasiunea lui Ion Țiriac: „Ion Ţiriac numai asta nu poate spune, că nu se pricepe. Cum îl percep? Joacă bine table. Este ahtiat să joace! Ţin minte, jucam după-amieze întregi. Îi place să joace table. Este un foarte bun gânditor, organizator, strateg. Un individ care şi-a făcut-o cu mâna lui. Tot ce a făcut, a făcut bine. Prin muncă! Îşi merită locul pe care îl are”.

  • Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.
  • A jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema.