LONDRA 2012. Alina Dumitru a obținut medalia de ARGINT la JUDO la categoria 48 kg. Prima medalie olimpică pentru România

Publicat: 29 07. 2012, 00:17
Actualizat: 21 08. 2014, 16:18

România a obținut prima medalie la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 prin judoka Alina Dumitru. Sportiva noastră a cucerit argintul după ce a pierdut finala categoriei 48 de kg în fața braziliencei Sarah Menezes.

După un minut și jumătate, la o fixare făcută de braziliancă, Alina Dumitru s-a resimțit, dar nu a cedat, în pofida durerilor. Menezes a continuat să o „obosească” pe Alina, care era încurajată de antrenorul Bercean: „Du-te tu prima, luptă tu, nu aștepta!”, când mai era doar un minut și jumătate din luptă. „Acuma-i momentul!”, a mai strigat Bercean, dar Menezes a punctat imediat, cu yuko, 0-1. Mai rămăsese o singură carte pentru Alina: atacul. 25 de secunde, 10, Menezes a punctat din nou, din păcate decisiv, 0-11, pentru medalia de aur.

„Sunt mulțumită, mi-am dorit mult o medalie, se putea mai mult, dar e bine și așa. M-am accidentat și n-am mai putut face nimic cu mâna. Menezes a văzut asta și a insistat acolo”, a declarat vicecampioana olimpică după finală

Pînă în finală, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Meste Alvarez (optimi de finală), de mongoleza Urantsetseg Munkhabat (sferturi de finală) și de favorita întrecerii, japoneza Tomoko Fukumi (semifinale).

Alina Dumitru a anunțat înaitea plecării la LONDRA că se retrage după JOCURILE OLIMPICE 2012.

UPDATE În FINALĂ sportiva noastră a pierdut lupta cu brazilianca Sarah Menezes și a cucerit medalia de argint


Momentul în care Sarah Menezes a punctat pentru prima dată

UPDATE În SEMIFINALE Alina Dumitru o învins-o pe Tomoko Fukumi și și-a asigurat o medalie la Londra. La 18.00 luptă pentru AUR!


Procedeul care i-a adus singurul punct al luptei

UPDATE În SFERTURI DE FINALĂ Alina Dumitru a luptat cu Urantsetseg Munkhabat, din Mongolia. Sportiva noastră a fost condusă, însă a revenit și a câștigat cu 6 secunde înainte de final.


Procedeul care i-a adus victoria sportivei noastre


Momentul în care Alina Dumitru a reușit să egaleze

UPDATE În OPTIMILE DE FIALĂ Alina Dumitru o a întâlnit-o pe sportiva cubaneză Dayaris Meste Alvarez. Reprezentanta noastră a câștigat prin descalificare, după de adversara sa a comis un gest nesportiv.

Prima sportivă care poate câștiga o medalie la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 pentru România este judoka Alina Dumitru, deținătoarea titlului olimpic la 48 de kg.

Reprezentanta noastră a reușit să cucerească aurul la Beijing, în 2008, după ce a câștigat finala în fața lui Ryoko Tani, sportivă neînvinsă în competiții oficiale din 1996.

PROGRAMUL sportivilor români la Jocurile Olimpice Londra 2012

LONDRA 2012 – CEREMONIA DE DESCHIDERE a JOCURILOR OLIMPICE

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!