LPF anunță o schimbare care îi va afecta pe toți antrenorii, conducătorii și oficialii din Liga I

Publicat: 15 07. 2014, 16:53
Actualizat: 07 02. 2019, 12:47

El a explicat că acest cod va fi prevăzut și cu sancțiuni pentru cei care vor încălca regulile. „O să avem discuții cu acești conducători care mai merg pe la televiziuni să aibă un comportament cât mai adecvat pentru schimbarea imaginii cluburilor și a fotbalului. O să facem un cod etic în ceea ce privește relațiile dintre antrenori, conducători și toți cei care sunt în acest fenomen. Cu această ocazie o să facem și o grilă de sancțiuni”, a spus Iorgulescu.

Președintele consideră în continuare că reducerea la 14 a numărului echipelor din Liga I începând cu sezonul 2015-2016 este cea mai bună decizie. „Dacă vrem să facem o reformă în fotbalul românesc trebuie să tăiem în carne vie. Nu putem să mai facem lucrurile în doi sau trei pași pentru că lungim agonia. După cum se știe la Liga a II-a au solictat să se facă două serii de câte 14 echipe și nu s-au înscris până acum decât nouă cluburi. Nu știu ce se va întâmpla la Liga a III-a acolo unde au solicitat 72 de echipe. Trebuie să reducem numărul echipelor pentru că sunt jucători care nu au valoare, ajung prea repede în Liga I și nu confirmă”, a menționat șeful LPF.

Iorgulescu susține că în ciuda programului mai încărcat după reînființarea Cupei Ligii, în următorul sezon nu se impune amânarea vreunei etape pentru echipa națională. „Din punctul nostru de vedere nu ar trebui să se mai amâne niciun meci de etapă sau din Cupa Ligii pentru că toată Europa joacă din trei în trei zile și nu amână nimeni nimic. Chiar am luat de pe internet statistica și un singur meci din Anglia a fost amânat, în rest niciun campionat din Europa nu a amânat vreun meci pentru echipa națională”, a adăugat Gino Iorgulescu.