LPF cere FRF modificarea regulamentului privind participarea galeriilor la meciurile din deplasare

Publicat: 23 10. 2013, 15:32
Actualizat: 23 10. 2013, 15:32

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că liga va trimite Federației Române de Fotbal o adresă pentru modificarea regulamentului în ceea ce privește participarea în grup organizat a suporterilor unei echipe la meciurile din deplasare.

„S-a hotărât să trimitem niște adrese de modificare de regulament la FRF vizavi de galeriile care însoțesc echipele în deplasare, pentru că s-a văzut ce s-a întâmplat la Giurgiu”, a precizat șeful LPF.

În minutul 80 al partidei Astra Giurgiu – Dinamo, din cadrul etapei a XI-a a Ligii I, scor 2-1, Cosmin Matei a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, deoarece i-a aplaudat pe suporterii dinamoviști care scandau împotriva minorității ungare.

La finalul partidei, căpitanul echipei Dinamo București, Cosmin Matei, a declarat că nu are nimic cu arbitrul Istvan Kovacs și a precizat că nu știe de ce a fost eliminat. „Nu am nicio treabă cu arbitrul Istvan Kovacs. Sunt șocat! Numai el știe de ce m-a eliminat. A coborât un copil din galerie și m-a încurajat, iar eu l-am aplaudat”, a spus Matei.

Pentru scandări, echipa Dinamo a fost sancționată de Comisia de Disciplină a LPF cu interzicerea participării suporterilor proprii în sectoarele destinate formației oaspete la următoarele două meciuri din deplasare din Liga I.

De asemenea, clubul FC Dinamo a primit o penalitate sportivă de 15.000 de lei, iar mijlocașul Cosmin Matei a fost suspendat o etapă și a primit o penalitate de 740 de lei.