LPF vrea să propună FRF aducerea unui străin pentru delegarea arbitrilor în Liga I

Publicat: 10 12. 2013, 18:07

Liga Profesionistă de Fotbal intenționează să propună FRF modificarea Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) pentru ca un cetățean străin să poată face delegările brigăzilor de arbitri la partidele din Liga I, a anunțat, marți, secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

„Am stabilit că până în luna ianuarie la reluarea activității, printr-un dialog împreună cu FRF, vom analiza dacă exista posibilitatea modificării ROAF în sensul ca o persoană să fie desemnată, eventual un străin care să se ocupe de chestiunea delegărilor arbitrilor pentru meciurile de Liga I. Însă toate chestiuni rămân la nivel de discuție, urmând ca o eventuală propunere de modificare a regulamentului să fie înaintată în luna ianuarie către FRF”, a spus oficialul LPF.

Justin Ștefan nu a precizat ce funcție ar urma să ocupe cetățeanul străin în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În ultima perioadă mai mulți oameni din fotbal au vehiculat ideea aducerii unui cetățean străin la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor ca urmare a greșelilor de arbitraj din Liga I. La începutul acestei săptămâni, conducerea FC Dinamo a susținut că FC Steaua este ajutată de arbitri în lupta pentru titlu, dând ca exemplu delegarea centralului Iulian Dima la partida din deplasare cu Oțelul Galați, deși acesta are o relație de rudenie cu Marius Ianuli, team manager al grupării roș-albastre.

Steaua a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 1-1 (1-0), cu echipa Oțelul Galați, într-un meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I al cărui rezultat final a fost influențat, conform oficialilor dinamoviști, de deciziile eronate ale arbitrului Iulian Dima.