Luis Enrique, PRIMUL trofeu cu PSG! Cu ce performanță se mai laudă Kylian Mbappe

Publicat: 04 01. 2024, 08:25

Paris Saint-Germain, campioana Franţei, a învins miercuri seara, la Paris, scor 2-0, pe FC Toulouse, deţinătoarea Cupei Franţei, câştigând Supercupa Franţei, pentru a 12-a oară în istoria sa.

Este primul trofeu pentru PSG obținut de antrenorul spaniol Luis Enrique, aflat la primul sezn pe banca multiplei campioane a Franței..

Luis Enrique, primul trofeu cu PSG! Cu ce trofeu se mai laudă Kylian Mbappe

Pe Parc des Princes, parizienii au deschis scorul încă din minutul 3, prin sud-coreeanul Lee Kang-In, care a profitat de centrarea lui Dembele. Portarul lui Toulouse, Restes, a avut o intervenţie bună la Mbappe, în minutul 28, apoi la Barcola – două minute mai târziu, însă gazdele şi-au majorat avantajul în minutul 45, când a marcat Mbappe.

Cu acest gol, Mbappe a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise pe Parc des Princes, din istoria lui PSG, cu 111 reuşite, depăşindu-l pe Edinson Cavani.

Gruparea Paris Saint-Germain, aflat[ într-o dispută cu primăria din Paris care nu vrea să-i vândă stadionul Parc des Princes, renunţă la depunerea unei oferte pentru a achiziţiona sau a lua în concesiune Stade de France, unde se dispută în special meciurile de rugby.

Proprietarul lui PSG, Qatar Sports Investments (QSI), care indicase în urmă cu câteva luni că studiază dosarul „serios”, nu a depus oferta până la termenul de miercuri.

Clubul, având un nou acţionar minoritar, Arctos Partners, a decis în cele din urmă să nu depună o ofertă de cumpărare pentru Stade de France, a explicat această sursă pentru AFP, precizând că directoratul grupării a studiat posibilitatea dar a ajuns la conducerea că nu e cea mai bună opţiune, scrie Agerpres.