Maradona, supus unui tratament cu un „cocktail periculos”! El Pibe d’Oro, ucis!?

Publicat: 01 12. 2020, 19:55
Maradona, supus unui tratament cu un „cocktail periculos”! El Pibe d’Oro, ucis!? / Sursa FOTO: https://media.cancan.ro

Toată Argentina este în agonie și asta nu are nicio legătură cu pandemia Covid-19 sau greutățile unei economii cu probleme. Argentina suferă după pierderea lui Diego Maradona, iar dezvăluirile apărute de pe o zi pe alta completează tabloul sinistru al unui deces neprevăzut.

A fost ucis El Pibe d’Oro? Nu este exclus, de vreme ce specialiștii susțin că Maradona era tratat cu un „cocktail periculos”!

Lista medicamentelor pe care le lua Maradona

Circumstanțele în care a murit Maradona sunt atent investigate de procurorii Parchetului din Buenos Aires. Marți, ancheta aflată în plină desfășurare a scos la iveală și tratamentul pe care îl urma cel mai mare fotbalist din istorie. Iar prezentarea listei de medicamente i-a șocat până și pe doctorii specialiști.

Iată cu ce era tratat pacientul Diego Armando Maradona:

  • Quetiapină – medicament folosit în tratamentul schizofreniei, depresiei și al tulburărilor psihice bipolare;
  • Naltrexonă – medicament folosit în tratamentul dependenței de opiacee;
  • Gabapentin – medicament folosit în tratamentul epilepsiei;
  • Venlafaxină medicament antidepresiv;
  • Lurasidonă – medicament antidepresiv, administrat adulților cu tulburări bipolare.

„Sunt medicamente care măresc ritmul cardiac”

Nelson Castro, unul dintre cei mai mari neurologi din Argentina, a acceptat să analizeze cocktail-ul de medicamente care îi era administrat lui Maradona. Concluzia lui atârna greu, cu siguranță, în ancheta polițienească.

Trebuie să aflăm și dozele, dar și modul cum erau administrate aceste medicamente… adică, mai multe odată sau unul după altul. Sunt amestecate antidepresive cu antipsihotice, iar multe dintre ele au efecte asupra inimii, în sensul că intensifică ritmul cardiac.

Naltrexone era prescris pentru dezintoxicare, iar pacientul trebuia urmărit în permanență deoarece putea avea halucinații, putea deveni violent și agresiv, se întâmplă în timpul abstinenței… Atunci, pacienții devin un pericol chiar pentru ei înșiși”, a declarat medicul Nelson Castro.

Concluzia medicilor: „Maradona nu trebuia lăsat singur!”

Cert este că „Maradona nu trebuia lăsat singur”, după cum susține Nelson Castro.

De aceea, mă mir că era lăsat singur fără să rămână sub observație. Apoi, orice doctor ar fi chemat un cardiolog pentru a monitoriza efectul medicamentelor. Maradona era un pacient complicat, trebuia să te porți cu el precum cu un bibelou. Dar nu putea fi lăsat singur într-o cameră”, a concluzionat neurologul Nelson Castro.

În plus, presa a dat publicității și un document remis de clinica în care s-a operat pe creier Diego Maradona, din care reiese că specialiștii de acolo au recomandat internarea într-un centru de reabilitare. Sugestia doctorilor a fost refuzată de familie și de Leopoldo Luque, controversatul medic al lui Maradona.