Marele regret al lui Anghel Iordănescu, după partida România-Irlanda de Nord: Are 34 de ani

Publicat: 15 11. 2014, 08:55

„Lucian ne-a încântat pe toți, e un jucător de clasă care a făcut o partidă extraordinară. Regret că are 34 de ani. Mi-ar fi plăcut să fie la 24-25 de ani, pentru că un astfel de artist e păcat să plece din fotbal. Sunt sigur că va mai face performanțe”, a spus Iordănescu.

El a menționat că se bucură pentru Paul Papp, care a marcat ambele goluri. „Mă bucur pentru Papp, i-am cerut să joace foarte ofensiv și nu știu dacă se aștepta să înscrie. Nici eu nu o făceam, dar a dat două goluri”.

„Am avut mari dureri de cap în ceea ce privește atacantul cu care să începem meciul. Este foarte greu să scoți din echipă un jucător care venea după victoria din Finlanda. A cântărit enorm acea realizare din Finlanda și mă gândeam că ne trebuie un jucător proaspăt în a doua repriză”, a mai spus Iordănescu, făcând referire la Bogdan Stancu și Claudiu Keșeru.

Selecționerul a mai precizat că Tănase nu a avut „realizări deosebite”. „Mă așteptam să văd mai mult din partea lui. Probabil că vine și după perioada de la Steaua, în sensul în care era puțin mai mult obosit. A venit cu probleme musculare spunându-mi că i-a fost foarte greu să joace pe sinteticul de la Chiajna după terenul de la Rio Ave. În continuare Tănase poate fi o soluție pentru echipa națională, chiar dacă nu am fost prea inspirat în seara asta”, a adăugat Iordănescu.

Reprezentativa României a învins, vineri, pe Arena Națională, cu scorul de 2-0 (0-0), selecționata Irlandei de Nord, într-un meci contând pentru grupa F de calificare la Euro-2016, în care ambele goluri au fost marcate de Paul Papp.