Marius Copil, discurs dur îndreptat către Pavel și Tecău, înaintea meciului de Cupa Davis România – Israel

Publicat: 21 10. 2017, 22:17

Cel mai bine clasat român i-a dat mai întâi replica lui Horia Tecău cel care după partida pierdută cu Austria spusese – cu bătaie lungă spre Copil – că e o mândrie să-ți reprezinți țara. Marius a spus pas pentru acea convocare pentru a-și apăra punctele din ATP. „El câștigă un tur, sunt minimum 45 de puncte, dacă nu 90. Eu ca să ajung la 90 de puncte trebuie să câștig un turneu Challenger. Și eu dacă aș avea un an în care să joc pe tabloul principal al tuturor turneelor de Masters și Grand Slam, aș face mult mai lejer puncte”, a declarat Copil.

Tip cu personalitate, care nu menajează pe nimeni și are un discurs argumentat, Copil a continuat tirada și către Andrei Pavel, căpitanul nejucător. „Mi-aș dori o schimbare, un pic mai mult respect din partea căpitanului, din partea Federației. Mă înțeleg foarte bine cu Andrei în afara tenisului, un băiat extraordinar, dar în plan profesional, mi-aș dori să se implice mai mult”.

Jucătorii nominalizați de Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Israel (27-29 octombrie, în deplasare) sunt Dragoș Dima (464 ATP la simplu, 1.264 ATP la dublu), Nicolae Frunză (588 ATP la simplu, 663 la dublu), Vasile Antonescu (649 ATP la simplu, 454 la dublu) și Bogdan Borza (793 ATP la simplu, 1.229 la dublu). Copil, Tecău și Mergea au refuzat convocarea.

România a pierdut ambele partide din acest an, 2-3 cu Belarus și 1-4 cu Austria, în timp ce Israelul a fost învinsă cu 5-0 de Portugalia și cu 5-0 de Ucraina. Tricolorii au câștigat toate cele patru meciuri directe cu Israelul din istoria competiției. Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Israel, week-endul viitor, în barajul de menținere în Grupei I a Zonei Europa/Africa,