Meci de fotbal istoric. Cele mai vechi echipe britanice vor juca în grădinile Palatului Buckingham

Publicat: 05 09. 2013, 11:39
Actualizat: 08 02. 2019, 09:18

Grădinile Palatului Buckingham, reședința reginei Elisabeta II, vor găzdui, la 7 octombrie, pentru prima dată în istorie un meci oficial de fotbal cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea federației engleze, informează site-ul oficial al FA.

Partida, contând pentru Southern Amateur League, va fi organziată la inițiativa președintelui de onoare al Federației Engleze de Fotbal (FA), prințul William, și va opune două dintre echipele cele mai longevive din Anglia, Civil Service FC și Polytechnic FC, ambele din Chiswick, estul Londrei.

Civil Service FC este unica supraviețuitoare dintre cele 11 formații care au fondat federația engleză, într-o tavernă din Londra, în 1863, în timp ce adversara sa din meciul de la palat a luat ființă în 1875.

În grădinile Palatului Buckingham va fi instalat un stadion provizoriu, cu dimensiunile terenului de 100 de metri lungime și 60 de metri lățime, iar gazonul va avea o înălțime de 27 milimetri. Tony Stones, responsabilul cu întreținerea suprafeței de joc a Stadionului Wembley, va avea misiunea de a transforma, împreună cu grădinarii reginei, curtea palatului într-un teren de fotbal, după ce suverana și-a dat acordul pentru organizarea meciului.

În cadrul evenimentului, FA va oferi 150 de medalii onorifice unor voluntari care în fiecare an organizează campionate locale, ca recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea sportului amator. „Invitarea unor voluntari la palat reprezintă o modalitate prin care FA le mulțumește”, a declarat ducele de Cambridge.

Pentru actualul președinte al FA, Greg Dyke, „acești eroi locali sunt sufletul fotbalului”. „Fără ei, fotbalul nu s-ar dezvolta la nivel local și trebuie să le mulțumi pentru acest efort dezinteresat”, a adăugat el.