Meciul Niculescu-Penetta de la US Open, perturbat de o dronă care a căzut în tribune. Un profesor a fost arestat în acest caz

Publicat: 04 09. 2015, 18:05

This browser does not support the video element.

UPDATE. Daniel Verley, în vârstă de 26 de ani, a fost acuzat de neglijență și pentru faptul că a folosit și distrus drona într-o zonă în care nu era permis acest lucru.

Partida pe care Monica Niculescu a disputat-o, joi, în turul al doilea al US Open, cu italianca Flavia Pennetta, a fost perturbată de o dronă, care a căzut în tribunele arenei Louis Armstrong de la Flushing Meadows.
 
Incidentul de pe al doilea stadion ca mărime din complexul de la Flushing Meadows i-a pus în alertă pe organizatori. O dronă care a apărut zburând deasupra arenei a căzut în tribune, la aproximativ 15 de metri de teren, în setul al doilea. Din fericire, drona nu a lovit pe nimeni, porțiunea respectivă nefiind ocupată de spectatori.
 
Monica Niculescu, locul 41 WTA, a ratat calificarea în turul al treilea, fiind învinsă cu scorul de 6-1, 6-4, de Flavia Pennetta (Italia), cap de de serie numărul 26 și poziția 26 în ierarhia mondială.

Incidentul de pe al doilea stadion ca mărime din complexul de la Flushing Meadows i-a pus în alertă pe organizatori. O dronă care a apărut zburând deasupra arenei a cazut în tribune, la aproximativ 15 de metri de teren, la scorul de 5-2 pentru Penetta, în setul al doilea. Din fericire, drona nu a lovit pe nimeni, porțiunea respectivă nefiind ocupată de spectatori.

Meciul nu a fost oprit, Monica Niculescu recuperând până la 5-4, însă a pierdut în game-ul următor, dupa doua puncte câștigate de Pennetta, la 40-40.

Pe parcursul celor trei game-uri finale, aproximativ 10-20 de politiști în uniformă și forțe anti-tero au apărut și încercuit zona unde a căzut drona, iar terenul a fost evacuat imediat după încheierea meciului.

Monica Niculescu, locul 41 WTA, a rata calificarea în turul al treilea, fiind învinsă cu scorul de 6-1, 6-4, de Flavia Pennetta (Italia), cap de de serie numărul 26 și poziția 26 în ierarhia mondială.