Medicii care-l tratează pe marele Pele anunță: „Starea de sănătate se îmbunătăţeşte treptat”

Publicat: 07 12. 2022, 10:53

Fostul mare fotbalist Pele se află internat în spital de o săptămână. Legenda fotbalului mondial suferă de cancer la colon, dar starea sa pare a se ameliora, așa cum au anunțat medicii.

Pele e singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială.

„Starea de sănătate a lui Pele se îmbunătăţeşte treptat, mai ales în ceea ce priveşte infecţia respiratorie. El prezintă semne vitale stabile, fără complicaţii şi continuă să fie tratat într-un salon normal” arată cei de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, acolo unde se află starul sportului.

Medicii care-l tratează pe marele Pele anunță: „Starea de sănătate se îmbunătăţeşte treptat”

Infecția a fost provocată de Covid-19, virus luat în urmă cu trei săptămâni.

„Nu este în pericol, urmează un tratament. Ne-am săturat să primim condoleanțe. Atâta timp cât este aici și respiră, tratamentul funcționează foarte bine. Nu mai spuneți că se află într-o stare terminală, ci este în îngrijiri paliative. Credeți-ne, nu e așa” au spus membrii familiei lui Pele.

Sud-americanul a fost internat la data de 29 noiembrie pentru o schimbare a tratamentului de chimioterapie, procedură pe care o efectuează după ce i s-a descoperit o tumoare la colon, în toamna lui 2021.

Pele a urmărit din spital meciul Braziliei cu Coreea de Sud din optimile Cupei Mondiale 2022. Neymar și colegii săi au câștigat cu 4-1, s-au calificat în sferturi și au afișat pe teren un banner albastru pe care apărea numele Pele şi fotografia cu pumnul ridicat, așa cum s-a bucurat fostul mare fotbalist după golul său din finala Cupei Mondiale din 1970.

Este greu să vorbesc despre asta, dar îi doresc numai bine, să-şi revină cât mai repede. Sper că i-am adus un pic de mângâiere cu victoria noastră – Neymar

Pele s-a retras din viaţa publică în ultima perioadă, din cauza deselor probleme de sănătate.