Meldonium mai face patru victime în Rusia. Ce se va întâmpla cu sportivii ruși la Rio

Publicat: 21 03. 2016, 13:27
Actualizat: 05 06. 2018, 15:33

Cel puțin 16 sportivi din Rusia, inclusiv jucătoarea de tenis Maria Șarapova, de cinci ori câștigătoare de Mare Șlem și medaliatul olimpic cu aur la patinaj viteză Semion Elistratov, au fost testați pozitiv cu meldonium, o substanță aflată pe lista celor interzise începând cu 1 ianuarie 2016.

„Avem informația că patru sportivi au fost testați pozitiv cu substanța meldonium. Ne vom ocupa de acest lucru să vedem ce se întâmplă”, a declarat Dmitry Shlyakhtin, șeful Federației Ruse de Atletism, conform Reuters.

Shlyakhtin nu a dezvăluit numele atleților, astfel că nu se știe dacă printre cei patru se află și sprintera Nadezhda Kotlyarova, specialistă în proba de 400 m, care a declarat, duminică, că a luat meldonium. Declarația vine la 10 zile după ce ministrul Sportului, Vitaly Mutko declarase pentru Reuters pe 11 martie că substanța meldonium nu a fost folosită de sportivii ruși.

IAAF a decis să interzică participarea atleților ruși la toate competițiile internaționale, însă nu a fost luată o decizie în ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.