Mihai Pintilii, acuzat de rasism de Asamoah Gyan

Publicat: 01 10. 2014, 13:23

„Jucătorul nu are niciun drept să îmi spună ce mi-a zis. El mi-a spus ceva care m-a supărat. A folosit un cuvânt abuziv, care nu mi-a plăcut deloc. El știe ce a spus, întrebați-l pe el. El știe ce a spus”, a declarat după meci Gyan, potrivit site-ului oficial al sportivului, asamoahgyan3.com.

Asamoah Gyan a fost eliminat în minutul 71 al meciului, după ce l-a faultat dur pe Salem Al Dawsari. El susține că nu a vrut să îl faulteze pe jucătorul formației saudite.

Potrivit sursei citate, este de așteptat ca Al Ain să formuleze o plângere la Confederația Asiatică de Fotbal în acest caz.
Echipa pregătită de antrenorul Laurențiu Reghecampf, Al Hilal, s-a calificat, marți, în finala Ligii Campionilor Asiei, chiar dacă a pierdut cu 1-2 (0-1) manșa retur a competiției susținută împotriva echipei Al Ain (Emiratele Arabe Unite).

În tur, Al Hilal s-a impus cu scorul de 3-0.

Golurile manșei secunde au fost reușite de Myeong-Ju Lee ’10 și Jires Kembo-Ekoko ’78, în timp ce pentru formația pregătită de Laurențiu Reghecampf a înscris Nasir ’65.

La Al Hilal, Mihai Pintilii a fost integralist.

În cealaltă semifinală se vor întâlni echipa sud-coreeană FC Seul și formația australiană Western Sydney Wanderers. În turul din Coreea de Sud, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

Finala se va disputa în sistem tur-retur, Al-Hilal urmând să dispute manșa tur în deplasare, la 25 octombrie, iar returul la 1 noiembrie, pe teren propriu.