DOLIU în lumea sportului. A murit la doar 56 de ani. „Un accident stupid i-a curmat viaţa”

Publicat: 29 06. 2023, 12:10
Actualizat: 29 06. 2023, 12:11
A murit fostul baschetbalist Gabriel Calancea, la 56 de ani

Fostul baschetbalist Gabriel Calancea a murit, la doar 56 de ani. După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a rămas aproape de baschet, devenind președintele CSU Brașov. Anul acesta împlinea 38 de ani de activitate neîntreruptă.

„Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un șoc atât pentru apropiați, cât și pentru familia baschetului românesc. Președintele clubului CSU Brașov și-a trăit ultimele clipe acolo unde se și născuse: la malul marii. Din păcate, un accident stupid a curmat viață celui care venise cu familia lui pentru a se bucură de spectacolul baschetbalistic oferit de micuții participanți la Competiția Națională de MiniBaschet U12”, a anunţat, joi, Federaţia Română de baschet pe site-ul său.

„Și-a dedicat viață baschetului, din copilărie și până la finalul vieții”

Frate al selecționerului echipei naționale feminine Dan Calancea, Gabriel și-a dedicat viață baschetului, din copilărie și până la finalul vieții.

Șlefuit de antrenorul Mărțișor Hondrila, a fost convocat la loturile naționale de juniori, reprezentând cu demnitate România.

În 1985, împreună cu fratele lui, s-au mutat la Brașov, urmând cursurile Facultății de Electrotehnică. În orașul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanți jucători ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat până la finalul carierei, conform sursei citate.

După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a rămas aproape de baschet, devenind președintele CSU Brașov. Anul acesta împlinea 38 de ani de activitate neîntreruptă (că jucător, și apoi conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

„Federația Română de Baschet adresează sincere condoleanțe familiei îndurerate, și tuturor celor apropiați”, conchide sursa citată.

Vă recomandăm să citiți și: