Mutu ar mai putea primi o șansă la națională

Publicat: 08 08. 2014, 16:48
Actualizat: 31 01. 2019, 22:22

„Pițurcă va fi obligat să îl aducă la națională pe Mutu dacă el va confirma și în următoarele meciuri de campionat și de calificare. Un jucător ca Mutu cu greu găsești. La el se pune doar problema capacității de a se concentra pe profesia lui, atâta tot. Dar după cât timp a fost criticat, acum merită felicitat”, a afirmat antrenorul formației Șahtior Donețk, la postul Digi Sport.

Evoluția bună a lui Mutu în victoria cu 4-1 de la Plzen, în care a marcat un gol și a dat o pasă decisivă, este consecința relației bune pe care atacantul o are cu Răzvan Lucescu, afirmă Mircea Lucescu. „Jocul lui Mutu este și consecința raportului foarte bun cu Răzvan Lucescu. Mutu este un băiat inteligent, are slăbiciunile lui, și le știm toți, dar nu putem să punem sub semnul întrebării capacitatea extraordinară de joc și calitățile pe care le are”, a adăugat Mircea Lucescu.

Selecționerul Victor Pițurcă afirma la 15 aprilie că atacantul Adrian Mutu este terminat ca jucător pentru echipa națională, precizând că acesta poate să înscrie o sută de goluri pentru echipa sa de club, Petrolul Ploiești, că tot nu va mai fi convocat.

Adrian Mutu se află de mai mult timp în conflict cu selecționerul Victor Pițurcă, fiind nemulțumit de faptul că nu a fost convocat la ultimele meciuri ale naționalei din prelimnariile Cupei Mondiale din Brazilia. După ratarea calificării la CM 2014, Mutu a spus că Victor Pițurcă ar trebui să plece de la conducerea tehnică a echipei naționale, precizând că sunt antrenori buni care îl pot înlocui.