Mutu, atac virulent la Pițurcă după ratarea calificării la CM 2014: „E vina lui, nu am arătat nimic. Nu spun eu că trebuie să plece, știe el mai bine”

Publicat: 20 11. 2013, 09:29
Actualizat: 05 07. 2016, 20:01

Jucătorul român Adrian Mutu, neconvocat pentru barajul pentru CM 2014 cu Grecia, a lansat un atac virulent la adresa selecționerului Victor Pițurcă, după ratarea calificării la turneul final.

Mutu a declarat, într-o intervenție telefonică la o televiziune de sport din România, că, în opinia sa, Pițurcă este vinovat pentru ratarea calificării și că tactica aleasă a fost greșită.

„Obiectivul nostru a fost locul doi în grupă, l-am atins, dar am avut aceste două meciuri capitale în care nu am arătat nimic. E vina antrenorului, pentru că avem jucători de valoare, dar nu poți mereu să te aperi, mai ales cu Grecia, care are aceeași valoare ca noi. Nu vreau să spun eu dacă Pițurcă trebuie să plece. El știe mai bine ce are de făcut, Mircea Sandu știe ce are de făcut”, a declarat Mutu, spunând că mesajul suporterilor a fost foarte clar: „Demisia”

Jucătorul lui Ajaccio a mai spus că a sperat că va fi convocat la baraj, în ciuda conflictelor cu Pițurcă. „Viitorul meu la națională e închis. M-am iluzionat înainte de baraj că poate voi fi chemat”, a spus Mutu.

El a precizat că, dacă Pițurcă nu ar fi avut conflicte cu jucători ca Rădoi, Săpunaru, Radu Ștefan și chiar el însuși, România s-ar fi calificat fără probleme. „Dacă am fi fost toți aceștia, sigur ne-am fi calificat”, a conchis Mutu.

Chiar dacă atât Mutu, cât și suporterii naționalei îi cer demisia lui Pițurcă, obiectivul acestuia, stipulat în contract, este calificarea la EURO 2016, nu la Mondialul din 2014, astfel că va rămâne foarte probabil selecționer.