Mutu, testat antidoping în Franța. „Ar trebui să se întâmple la fiecare meci”

Publicat: 24 09. 2013, 19:12
Actualizat: 29 07. 2014, 20:44

Antrenorul echipei lui Adrian Mutu, Ajaccio, este acuzat că și-ar „dopa” jucătorii cu creatină, un supliment foarte criticat, dar care nu se află pe lista substanțelor interzise.

Fabrizio Ravanelli este bănuit că folosește creatina pentru a forța performanțele fotbaliștilor, însă dezavantajul este că jucătorii care folosesc acest supliment devin mult mai fragili. Acesta ar fi motivul celor opt accidentări din ultima vreme de la Ajaccio.

După ultima partidă jucată de Ajaccio, 0-2 cu Rennes, toți jucătorii echipei din Corsica, inclusiv românii Adrian Mutu și Ștefan Popescu, au fost testați antidoping.

„Creatina permite creșterea performanței sportive prin forțarea organismului, fără să îl ajute să se recupereze. Din acest motiv, pot apărea leziuni. Aș dori ca toate echipele să fie controlate la fiecare meci”, a declarat un oficial al Agenției franceze antidoping.

Ravanelli e bănuit că a învățat tehnica „dopării” cu creatină pe când juca la Juventus. Interesant este că preparatorul fizic și nutriționistul de atunci al italienilor lucrează acum la Ajaccio.