Nadia Comăneci, despre Simona Halep: „Perfecțiunea”

Publicat: 13 07. 2014, 20:07
Actualizat: 10 02. 2019, 15:47

„Locul trei în lume este enorm. Simona are un potențial mare, deja este un nume foarte important în tenisul mondial și mă bucur pentru ea. Nu îmi puteam imagina că există în acest moment un sportiv care este idolul copiilor români. Mă bucur că în această perioadă avem o sportivă care este un model imens pentru sport, pentru România, pentru acești copii. Simona este un om cu mult bun simț, care ține foarte mult la țară și la suporteri. Sperăm că va avea succes și mai mare de-acum încolo. Pot s-o descriu printr-un singur cuvânt: Perfecțiunea. Nota 10, desigur”, a spus Comăneci.

Ea s-a declarat încântată că a asistat la finala dintre Simona Halep și Roberta Vinci. „Nu pot să spun că i-am purtat noroc. Ea a jucat și a câștigat meritat. Mă bucur că am putut fi prezentă la această finală, mai ales că e prima oară când se organizează la București un turneu WTA. Este un început istoric și așa va continua”, a precizat fosta sportivă.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, principala favorită a competiției și locul 3 WTA, a câștigat, duminică, prima ediție a BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-1, 6-3, pe italianca Roberta Vinci, cap de serie numărul 2 și poziția 24 în ierarhia mondială.

Acesta este al optulea din titlu de simplu din carieră pentru Simona Halep, după succesele de la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) și Doha (2014).