Năstase, Țiriac, Segărceanu și Pavel au primit Premiul Devotamentului din partea ITF

Publicat: 06 04. 2013, 16:00
Actualizat: 04 07. 2013, 19:45

Foștii jucători Ilie Năstase, Ion Țiriac, Florin Segărceanu și Andrei Pavel au primit, sâmbătă, la Brașov, în cadrul unei ceremonii înaintea meciului de dublu al întâlnirii de Cupa Davis România – Olanda, Premiul Devotamentului din partea ITF, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Mulțumesc pentru această onoare. Mai bine mai târziu decât niciodată. Știți cum e, de la o vârstă încolo culegi numai laude, dar asta este. E bine și așa. Să sperăm că dacă nu azi, măcar în viitor ne vom întoarce la ce am fost cândva în tenis”, a declarat Țiriac după primirea premiului.

Segărceanu a afirmat că este o mare onoare să primească acest premiu „lângă niște giganți ai tenisului”. „Lângă ei prea multe nu sunt de spus”, a menționat el.

„Sunt foarte onorat, mai ales că am ajuns să stau eu lângă Țiriac, Năstase și Segărceanu și să fiu premiat alături d ei. Mă bucur că sunt aici la Brașov. Sper să obținem un punct astăzi pentru a avea și mâine o șansă”, a spus și Andrei Pavel.

Distincțiile le-au fost oferite celor patru de președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, și reprezentantul Federației Internaționale de Tenis, Hans-Jürgen Ochs.

Această inițiativă a fost lansată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Federației Internaționale de Tenis (ITF), pentru a recompensa dăruirea jucătorilor în competiția pe echipe.

Premiul Devotamentului este înmânat tuturor jucătorilor de tenis și foștilor jucători de tenis din întreaga lume, care și-au reprezentat țara în Cupa Davis și au strâns minimum 20 de întâlniri acasă și în
deplasare sau 50 de întâlniri la orice nivel al competiției (inclusiv în Zona Grupelor).