Națíonala de rugby a României, trei MECIURI-TEST de top în luna august! Cum arată programul „stejarilor”

Publicat: 24 03. 2023, 15:03

La Cupa Mondială de rugby, România se află în Grupa B şi va debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi va juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Dar până atunci prima reprezentativă de rugby a României va disputa o partidă test cu selecționata Statelor Unite ale Americii pe 5 august, la București.

Este ultima întâlnire pe care „stejarii” o va disputa în țara înaintea participării la Cupa Mondială din Franța care se va disputa în intervalul septembrie-octombrie 2023.

În luna august, România va disputa trei meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială din Franța (8 septembrie – 28 octombrie): cu SUA (5 august, la Bucureşti), cu Georgia (12 august, la Tbilisi) şi cu Italia (19 august, în deplasare).

Națíonala de rugby a României, trei MECIURI-TEST de top în luna august! Cum arată programul „stejarilor”

Partida cu Statele Unite ale Americii este pe 5 august, partida urmând să aibă loc la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 20:00.

SUA se află pe locul 18 mondial, nu e calificată la tunreul final, iar România este pe 19 în ierarhia World Rugby.

România şi SUA se vor întâlni pentru a 10 oară, „stejarii’ câştigând două partide. Ultima oară, cele două echipe s-au întâlnit în 2018, în cadrul unui meci test care s-a disputat pe terenul din Ghencea în care oaspeţii s-au impus cu 31-5.

SUA deține şi Cupa Pershing, trofeu care se pune în joc între cele două naţiuni, în amintirea generalului John Joseph Pershing, care a organizat o Olimpiada Militară, „Jocurile InterAliate”, în 1919, în cadrul competiției, cele două țări disputând un meci pe Stadionul din Colombes, americanii impunându-se cu 21-0.

Naționala de rugby a României a câștigat, duminică, la Badajoz, finala mică a Rugby Europe Championship, disputată în compania echipei Spaniei. Scorul a fost 31-25 pentru România.