Nelu Varga, patronul CFR Cluj, anunță retragerea din fotbal: „Nu mai înghit această hoție”

Publicat: 08 05. 2023, 18:08

CFR Cluj a remizat, scor 1-1, cu Universitatea Craiova, în etapa 7 din play-off-ul Superligii. După meci patronul ardelenilor Nelu Varga a anunțat că se retrage din fotbal din cauza arbitrajului.

Arbitru a fost Radu Petrescu (Bucureşti), asistenţi – Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti) și Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), al patrulea oficial – Bogdan Dumitrache (Bucureşti), iar arbitru video a fost Iulian Dima (Bucureşti).

CFR Cluj nu mai are șanse la titlu, iar antrenorul echipei ardelene a dat și el vina pe arbitraj. Dan Petrescu: „Ne-au ciuruit. Ne-au curăţat! Toate deciziile VAR sunt împotriva noastră”.

Nelu Varga, patronul CFR Cluj, anunță retragerea din fotbal: „Nu mai înghit această hoție”

Cei de la CFR Cluj au contestat mai multe faze. Andrei Ivan a fost eliminat în minutul 28, dar arbitrul a revenit după ce a revăzut faza pe monitorul VAR și a acordat doar cartonaș galben. Același Ivan a marcat apoi în minutul 68, golul fiind anulat pentru ofsaid, dar apoi validat cu ajutorul VAR. De asemenea, CFR a cerut penalty în minutul 72 după ce mingea trimisă de Braun cu capul a lovit mâna lui Badelj.

„Cei mai hoți sunt arbitrii, împreună cu cel mai ieftin sistem VAR. Eu ies din fotbal, nu mai înghit această hoție a FRF. E făcut pentru hoți acest sistem ieftin. De aceea nu au vrut să cumpere sistemul din Belgia, au făcut premeditat. Pe mine m-au pierdut ca investitor în fotbal. Este ultima mea intervenție”, a spus Nelu Varga, potrivit Digi Sport.

Nelu Varga a revenit în dialog cu sursa citată și a spus că: „Te rog să pui pe ecran că facem plângeri penale contra arbitrilor și a FRF”.

Din câte se pare, Nelu Varga e în spațiul arab și negociază cu mai mulți investitori pentru a prelua CFR Cluj. El ar rămâne doar acționar minoritar la echipa care a dominat campionatul în ultimii ani.