New York Times o apără pe Simona Halep, după o declarație a lui Ion Țiriac

Publicat: 24 06. 2014, 22:20

SIMONA HALEP a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziția 88 în ierarhia mondială.

UPDATE 20.00 Nici până acum nu s-a stabilit terenul pe care Simona va juca ceea ce înseamnă că meciul nu va începe înainte de 20.45

LIVE TEXT SIMONA HALEP – TELIANA PEREIRA

UPDATE 19.30 Până în acest moment nu s-a anunțat pe ce teren joacă Simona Halep ceea ce înseamnă că meciul nu va începe înainte de ora 20

Jucătoarea Sorana Cîrstea, a 29-a favorită a competiției, va evolua împotriva americancei Victoria Duval în cel de-al doilea meci de pe terenul 16.

Irina-Camelia Begu va juca în primul meci, de la ora 13,30, de pe terenul 5, împotriva lui Virginie Razzano (Franța), în timp ce partida Alexandra Cadanțu – Camila Giorgi (Italia) va fi ultima pe terenul 11.

SIMONA HALEP, apărată în New York Times după o declarație a lui Țiriac

New York Times a spulberat, într-un articol, teoria lui Ion Țiriac despre Simona Halep, conform căreia jucătorii mici de statură au un handicap din acest motiv.

Ion Țiriac declarase că ”Simonei Halep îi lipsesc zece centimetri” pentru a fi cea mai bună jucătoare din lume.

După ce a consultat mai mulți specialiști, New York Times a ajuns la concluzia că înălțimea nu este foarte importantă în tenis. ”Simona Halep a oferit cea mai încântătoare finală de la Roland Garros în ultima decadă”, scrie publicația americană, care le enumeră pe Dominika Cibulkova, Sara Errani și Marion Bartoli (retrasă) printre jucătoarele mici de statură care au avut rezultate impresionante.

”Cred că este greșit să spui că jucătorii mai mici nu pot juca tenis la nivel înalt. Dacă era vorba despre baschet, era o idee, dar la tenis nu”, a declarat Michael Chang, fost campion la Roland Garros. ”Trebuie să joci inteligent, totul vine din cap”, a declarat și Marion Bartoli, sugerând că înălțimea nu este un factor decisiv în tenis.

Prin urmare, New York Times conchide că ”jucătorii scunzi stârnesc zâmbete când stau lângă cei înalți, la poză, dar pe teren lupta este corectă, precum bătălia dintre Sharapova și Halep”.