Noi probleme pentru Simona Halep! Este ACUZATĂ de o a doua încălcare a regulamentului antidoping! Prima reacție a sportivei din România

Publicat: 20 05. 2023, 07:20
Actualizat: 20 05. 2023, 07:52

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza “neregulilor în paşaportul său biologic”.

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP).

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Noi probleme pentru Simona Halep! Este acuzată de o a doua încălcare a regulamentului antidoping! Prima reacție a sportivei din România

Acuzația suplimentară, constând în neregulile din pașaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experți ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie inițială a Simonei Halep.

Ce spune Simona Halep

Halep crede că nu este tratată de cei de la ITIA: „Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evaluare anormală a sângelui. Trei experți renumiți la nivel mondial mi-au studiat testele de sânge și a fost foarte clar că sângele meu este complet normal”, a transmis Halep, vineri, pe conturile ei de socializare.

„Începând cu 7 octombrie, când am fost acuzată de dopaj de ITIA, am trăit cel mai negru coșmar din viața mea”, susține Halep.

„Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și a unei motivații din partea lor să mă găsească vinovată. Încă o dată, toată viața am fost total împotriva oricărei forme de a trișa. Nu se aliniază valorilor mele”, a declarat Halep.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping! Iar ITIA a constatat nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep, care riscă acum o suspendare și mai mare.

ITIA a mai precizat că Simona Halep face parte din grupul celor 300 de jucători de tenis care sunt supuși la teste de monitorizare a sângelui la intervale regulate! Primii 100 de jucători atât din ATP, cât și din WTA sunt supuși cel mai des la astfel de teste: „Fiind una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lume, doamna Halep este inclusă în acest program de testare”, se arată în comunicatul ITIA.