Noua Zeelandă a spulberat Australia în The Rugby Championship 2022! Record egalat de All Blacks | VIDEO

Publicat: 24 09. 2022, 17:33
Actualizat: 24 09. 2022, 17:35

Noua Zeelandă a învins categoric sâmbătă, la Auckland, scor 40-14, reprezentativa similară a Australiei, în ultima etapă a The Rugby Championship 2022.

Este vorba de puternicul turneu interţări al emisferei de sud şi este foarte aproape de cucerirea trofeului.

Această izbândă a dus pe All Blacks la 23 de victorii consecutive asupra Australiei, situație care nu s-a mai petrecut din 1986.

Într-un meci pe care l-au dominat de la un cap la altul, neozeelandezii au marcat prin cinci eseuri, dintre care patru transformate, şi fructificarea a trei lovituri de pedeapsă, obţinând şi punctul bonus ofensiv.

Noua Zeelandă a spulberat Australia în The Rugby Championship 2022! Record egalat de All Blacks | VIDEO

Australienii au avut două eseuri, ambele transformate.

All Blacks sunt lideri în clasamentul competiţiei, cu 19 puncte, şi pot rata trofeul doar dacă Africa de Sud, campioana mondială en-titre, va învinge cu punct bonus Argentina, sâmbătă seara, şi la o diferenţă mai mare de 39 de puncte.

Probleme cu egalitatea de gen pentru Noua Zeelandă

Federaţia de Rugby din Noua Zeelandă (New Zealand Rugby) va trebui să plătească o amendă de 280.000 de dolari neozeelandezi (circa 169.000 de euro) deoarece nu a respectat regulile privind egalitatea de gen.

Sport New Zealand, organismul responsabil cu sportul în ţară, a cerut diferitelor organizaţii sportive să aibă cel puţin 40% dintre femei în consiliile lor de administraţie înainte de decembrie 2021.

New Zealand Rugby are în prezent doar trei femei din nouă membri. Potrivit presei locale, Federaţia de Rugby este singura dintre cele 65 de mari organizaţii sportive din ţară care nu şi-a respectat această obligaţie.