Numele surpriză de pe lista echipelor care vor reprezenta România în cupele europene, trimisă de FRF la UEFA

Publicat: 05 06. 2017, 21:38

Chiar dacă FC Voluntari a câștigat Cupa României, pe listă apare numele Astrei Giurgiu, ocupanta locului șase în play-off. Totuși, în documentul trimis către FIFA, forul condus de Răzvan Burleanu a precizat că situația ilfovenilor este una specială, pentru că FC Voluntari a trimis mai târziu decât prevedea termenul dosarul de licențiere pentru cupele europene. Acum, echipa condusă de Claudiu Niculescu trebuie să aștepte răspunsul pe care-l va da Comisia de Licențiere pentru a afla dacă va putea debuta sau nu în Europa.

În acest moment, conform listei trimise de FRF, România va fi reprezentată în Liga Campionilor de Viitorul (turul al treilea preliminar, pe lista campioanelor) și FCSB (turul al treilea preliminar, pe ruta non-campioanelor), iar Dinamo, CS U Craiova și Astra vor merge în Europa League, primele două în turul al treilea, iar ultima în turul al doilea.

În cazul în care FC Voluntari va primi licența pentru cupele europene, situația se va schimba, iar ilfovenii vor merge, alături de Dinamo, în turul al treilea, în timp ce CS U Craiova va fi nevoită să intre în competiție în turul al doilea.