O campioană mondială îl ATACĂ DUR pe Lance Armstrong: Când va plânge la Oprah să vă gândiți la sportivii corecți care nu au obținut nimic

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 06 07. 2013, 08:12

Sportiva britanică Nicole Cooke, campioană mondială și olimpică la ciclism pe șosea în 2008, și-a anunțat, luni, într-o conferință de presă, retragerea din activitate, profitând de ocazie pentru a-i critica pe Lance Armstrong și Tyler Hamilton, care s-au dopat de-a lungul carierei, informează AFP.

„Sunt foarte mulțumită de cariera mea. Am multe amintiri frumoase legate de activitatea mea începând de la vârsta de 12 ani. Am câștigat toate cursele la care am visat și chiar mai mult. Sunt foarte norocoasă că am putut să câștig cinstit. Am fost și furată de trișori, dar sunt norocoasă, mă aflu aici, în fața voastră, cu un palmares mai bun decât aș fi visat la 12 ani. Însă mulți oameni cinstiți, care au concurat corect, au fost nevoiți să se retragă din activitate fără să obțină nimic, după o viață de muncă. Atunci când Lance va plânge la Oprah, să vă gândiți la acei sportivi corecți care s-au retras fără niciun premiu. Tyler Hamilton va câștiga mai mulți bani din cartea în care descrie cum s-a dopat decât mine în toți anii de muncă cinstită”, a spus Cooke, în vârstă de 29 de ani, de zece ori campionă a țării sale.

Conform presei americane, Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat în interviul pe care îl va acorda realizatoarei TV, Oprah Winfrey, care va fi înregistrat, astăzi, la Austin (Texas). Potrivit USA Today, care citează o sursă anonimă, fostul rutier va spune, pentru prima oară, că s-a dopat de-a lungul carierei, lucru pe care l-a negat până acum, însă nu va oferi detalii despre metodele folosite și nici nu va numi persoane care l-au ajutat.

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câștigător al Turului Franței s-a dopat sistematic, Federația Internațională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 și l-a suspendat pe viață din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.