O echipă de tradiție a fost exclusă din campionat

Publicat: 14 05. 2016, 15:22

Potrivit ProSport, Ceahlăul Piatra Neamț a înregistrat a doua abatere în acest sezon și, conform regulamentului FRF, este exclusă din campionatul ligii secunde și retrogradată direct în ultima categorie a județului din care face parte. Soarta Ceahlăului în acest sezon era aproape scrisă. Cu înfrângeri pe linie în play-out, clubul nemțean, care în clasament are doar 5 puncte, mai păstra doar șanse matematice să ajungă în barajul de menținere în Liga 2. Cinci etape o despărțeau de finalul campionatului și de o retrogradare în Liga 3, acolo unde probabil ar fi avut același deznodământ dramatic.

În 1999, Ceahlăul Piatra Neamț a fost eliminată în turul 3 al Cupei Intertoto de Juventus Torino, după 1-1 la Piatra Neamț și 0-0 la Torino.

Ceahlăul Piatra Neamț se alătură unei liste de 21 de echipe care au dispărut din fotbalul românesc din cauza problemelor financiare: Oțelul, FC Vaslui, Săgeata Năvodari, Corona Brașov, CS Turnu Severin, Gloria Bistrița, Voința Sibiu, Sportul Studențesc, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, Unirea Alba Iulia, Politehnica Iași, Poli Timișoara, Universitatea Craiova, FC Argeș, Internațional Curtea de Argeș, CS Otopeni, UTA, Jiul Petroșani, Progresul București sau FCM Bacău.