O femeie a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă. Motivul pentru care a recurs la acest gest (VIDEO)

Publicat: 05 07. 2021, 15:58
Actualizat: 05 07. 2021, 15:59

O femeie (53 de ani) a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă. Aceasta a făcut gestul în momentul trecerii ştafetei prin prefectura Ibaraki, informează RMC Sport.

Pe înregistrare se poate vedea cum femeia a aşteptat liniştită cu pistolul de apă în mână până când alergătorul care ţinea torţa în mână a ajuns în apropierea sa, iar atunci a stropit flacăra de câteva ori, însă nu a reușit să o stingă, potrivit Agerpres.

În doar câteva momente a fost înconjurată de agenţi de poliţie și apoi a fost reținută.

Ce a declarat femeia

Aceasta a spus că își asuma ce a făcut și este împotriva organizării Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Brazilian Zico a dat startul ştafetei în prefectura Ibaraki, duminică. Fostul mijlocaş al Selecao, în vârstă de 68 ani, şi-a încheiat cariera de jucător în Japonia, înainte de a prelua conducerea tehnică a selecţionatei acestei ţări, în 2002. El a condus naţionala Japoniei la câştigarea trofeului în Cupa Asiei în 2004, înainte de a o califica la Cupa Mondială din 2006, desfăşurată în Germania.

Zico este în prezent director tehnic la clubul din oraşul Kashima, unde a şi alergat câteva sute de metri cu torţa.

Flacăra olimpică urmează să viziteze cele 47 de prefecturi ale Japoniei până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie.