Opt baschetbaliști și antrenorul de la CSM Oradea, în spital, intoxicați după un meci în Turcia

Publicat: 21 11. 2013, 20:42
Actualizat: 28 09. 2018, 21:57

Opt baschetbaliști de la CSM Oradea și antrenorul acestora, Cristian Achim, au fost internați, joi seară, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Municipal, după ce ar fi mâncat în Turcia pește alterat, toți având, potrivit medicilor, simptomele unei intoxicații alimentare.

Cei opt jucători și antrenorul lor au început să aibă dureri de stomac încă de joi dimineață, după ce, potrivit unor surse din cadrul clubului, au consumat pește la un restaurant din Turcia, unde echipa a obținut în urmă cu două zile prima victorie din FIBA Eurochallenge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sportivii sunt deshidratați și se află în investigații la secția de Boli Infecțioase. Cel mai probabil, o parte dintre ei vor rămâne internați peste noapte”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal din Oradea, Gheorghe Carp.

Potrivit site-ului clubului, jucătorii care s-au îmbolnăvit sunt Willian Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotici, Horea Hora, Zarko Comagici, Bogdan Țibîrnă, Rareș Pașca și Daniel Popescu. Deși au făcut și ei deplasarea în Turcia, alți trei jucători, Andrei Ciordaș, Radovan Markovici și Sean Denison, nu au în prezent probleme de sănătate.

Problemele de lot au determinat conducerea CSM Oradea să ia în considerare varianta amânării viitoarei partide din campionat, cu BC Mureș, programată sâmbătă.

„La această oră mai sunt apți doar cei trei și Sergiu Pop, care nu a făcut deplasarea. Reamintim că jucătorul Titus Nicoară este accidentat la mâna dreaptă. În aceste condiții este posibil ca CSM Oradea să solicite FR Baschet reprogramarea meciului cu BC Mureș, din cadrul etapei a IX-a”, se arată pe site-ul echipei.

CSM Oradea a învins marți, în deplasare, formația turcă RH Gazientep, cu scorul de 74-69 (42-30), în cea de-a treia partidă din grupa B a Eurochallenge.

În primul meci din grupa B, formația ardeleană a fost învinsă, în deplasare, de echipa ungară Atomeromu Paks, cu scorul de 78-77, iar în cel de-al doilea a pierdut, pe teren propriu, cu rușii de la Krasnye Krylia, scor 74-89.