Pe ce loc ar fi Serena Williams în clasamentul masculin? Legendarul McEnroe a dat răspunsul, dar nu toată lumea e de acord

Publicat: 26 06. 2017, 18:03

Acum în vârstă de 58 de ani, McEnroe spune că Serena, care a câștigat nu mai puțin de 23 de turnee de Mare Șlem în carieră, e fără îndoială cea mai bună jucătoare din istorie, dar că nu ar fi făcut față în ATP, scrie Pro Sport.

„(n.r. Serena Williams) E cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, fără dubii!”, a spus McEnroe. Întrebat de ce s-a simțit nevoit să precizeze că Serena e cea mai bună jucătoare din circuitul feminin și nu a declarat că sportiva de 35 de ani e pur și simplu cea mai bună jucătoare, indiferent de sex, McEnroe a explicat: „Dacă ar juca în circuitul masculin, ea ar fi undeva în jurul locului 700 mondial.

Asta nu înseamnă că nu o consider pe Serena o jucătoare incredibilă, din contră, și cred că ar putea învinge, într-o zi, mai mulți jucători, pentru că are o forță mentală incredibilă.

Dar dacă ea ar trebui să joace în circuitul masculin în fiecare zi, atunci ar fi altă poveste”, a mai spus McEnroe, fost lider mondial în ATP, în anii ’80, pentru National Pubic Radio.