Petra Kvitova va lipsi minimum trei luni, după ce un hoț a atacat-o în casa ei din Cehia

Publicat: 21 12. 2016, 11:20

Potrivit lui Karel Tejkal, purtătorul de cuvânt al Petrei, Kvitova a suferit răni la toate cele cinci degete și la două terminații nervoase de la mâna stângă. Jucătoarea din Cehia s-a luptat cu hoțul care a pătruns prin efracție, marți, în casa ei din estul Cehiei.

Kvitova a fost operată, pe durata a trei ore și 45 de minute, fiindu-i cusute tendoanele de la degetele afectate. Potrivit doctorilor, mâna va fi bandajată timp de două zile, apoi va fi aplicată o atelă pentru 6-8 săptămâni.

„Petra nu are voie să-și suprasolicite tendoanele pentru cel puțin trei luni. Rana a fost serioasă, dar chirurgul a spus că e tânără și sănătoasă și nu există niciun motiv pentru care să nu revină la tenis”, a declarat Karel Tejkal, citat de AFP.

Imediat după incidentul de marți, a 11-a jucătoare a lumii a precizat, pe contul personal de Facebook, că este „răvășită, dar norocoasă pentru că trăiește”. Hoțul nu a fost încă identificat.

Dublă campioană la Wimbledon, Petra Kvitova (26 de ani) este o jucătoare de mână stângă, forehand-ul ei fiind unul dintre cele mai bune din circuit. În acest an, cehoaica a pierdut cinci locuri în clasamentul WTA, a încheiat colaborarea cu doi antrenori și a câștigat Wuhan Open (China) în octombrie, punând capăt unei perioade de 13 luni fără turneu cucerit.

În noiembrie, Kvitova s-a impus la Zhuhai, China, apoi a făcut parte din echipa de Cupa Fed a Cehiei care a învins Franța în finală, pentru cel de-al cincilea trofeu în șase ani. La 1 decembrie, Petra a angajat un nou antrenor, conaționalul Jiri Vanek, cel care a ajutat-o pe Karolina Pliskova să facă finală la Openul Statelor Unite.

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Kvitova se mai recuperează după o fractură de stres la picior. Jucătoarea din Cehia avea în plan să participe la Sydney în prima săptămână a anului viitor, ca o pregătire pentru Openul Australiei de la Melbourne (16-29 ianuarie).