Pierdere uriașă pentru Maria Sharapova. Câți bani i-au rămas în conturi după un an de suspendare pentru dopaj

Publicat: 23 09. 2017, 13:32

Potrivit Forbes, rusoaica de 30 de ani a încasat în anul financiar precedent mai puțin de șase milioane de dolari, asta după ce, ea a evoluat destul de puțin, întrucât a revenit în circuit abia în luna aprilie, după expirarea suspendării de 15 luni, iar, apoi, la începutul verii nu a jucat deloc, potrivit digisport.ro

Suma este incomparabilă mai mică cu cea câștigată în întreaga carieră – aproape 300 de milioane de dolari, sumă rezultată din încasările din premiile oferite la turnee, cele oferite de sponsori și alte contracte semnate de aceasta.

Ca o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în perioada iunie 2016 – iunie 2017, Sharapova încasat în jur de 18 milioane de dolari în primele 12 luni de după câștigarea titlului la Wimbledon, în urmă cu 13 ani. 

Sharapova a eliminat-o din primul tur la US Open pe Simona Halep. Românca  s-a înclinat în fața rusoaicei care a revenit în circuit, după suspdendarea ispășită. Întrebat dacă Simona suferă de un complex în fața Mariei Șarapova, Ilie Năstase a fost indecis: „Nu știu. Trebuie să o întrebați pe ea dacă e complexată. Eu dormeam la ora aia. Eu mă bag la judo, pentru că nu mă mai lasă ăștia la tenis. Dacă uneia care s-a drogat (n.r. Maria Șarapova) îi dai dreptul să joace, atunci mie…? Nu prea e normală treaba asta. S-a supărat și Muguruza, dar cred că e normal să fie așa. Halep a spus ceva foarte bine: Dacă e să fiu numărul 1, atunci o să fiu numărul 1. Hai să o lăsăm în pace să joace, pentru că o să fie bine”, a declarat Năstase la ProSport Live.