Pique, cu lacrimi în ochi: „Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experiență din viața mea”

Publicat: 01 10. 2017, 21:54
Actualizat: 22 01. 2019, 14:48

Barcelona a jucat cu porțile închise, în semn de protest, meciul cu Las Palmas. Fundașul de pe Camp Nou s-a declarat mândru de compatrioții săi, apoi s-a îndreptat spre prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy.

Pique s-a numărat printre fotbaliștii Barcelonei care nu au dorit ca meciul cu Las Palmas să se joace, în semn de protest față de cele întâmplate duminică. De altfel, Pique și-a manifestat clar opinia în legătură cu referendumul pentru independența Cataloniei, i-a îndemnat pe catalani să meargă la vot, iar la finalul meciului de pe Camp Nou a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre situația creată.

„Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experiență din viața mea. Dacă președintele federației crede că deranjez prin venirea mea la echipa națională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n. red – Pique a anunțat că ediția din 2018 a Cupei Mondiale va fi ultimul turneu la care va participa cu naționala Spaniei). Echipa națională nu e o competiție de patriotism. Mergi acolo și joci cât de bine poți. Eu așa văd”, a spus Pique, citat de Marca.

Fundașul a dus discuția chiar mai departe și nu a ezitat să-l critice public pe Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei pe care-l consideră vinovat pentru toate evenimentele: „Prim-ministrul are statutul pe care-l are și merge în toată lumea fără să știe să vorbească limba engleză!”, a mai declarat Pique.