„Pique, ne provoci scârbă”. Vedeta Barcelonei, umilită de fanii naționalei Spaniei, în plin scandal privind independența Cataloniei

Publicat: 02 10. 2017, 22:32
Actualizat: 03 10. 2017, 19:09

Cu jumătate de oră înainte ca antrenamentul echipei naționale să înceapă, porțile bazei „Ciudad de Fútbol” au fost deschise pentru spectatori și presă. Unul dintre suporteri a ridicat o pancartă pe care a scis „Pique, ne provoci scârbă”. Restul oamenilor prezenți la antrenament au salutat gestul domnului respectiv, după care au început să scandeze „Afară cu Pique”. Polițiștii prezenți la fața locului l-au îndemnat pe suporter să ascundă pancarta respectivă. Înainte de a părăsi incinta, suporterii au mai scandat „Trăiască Jandarmeria”, cu aluzie la evenimentele petrecute ieri în Catalonia. Câțiva suporteri n-au fost de acord cu ce s-a întâmplat la antrenamentul echipei naționale și au huiduit întreaga scenă.

„Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experiență din viața mea. Dacă președintele federației crede că deranjez prin venirea mea la echipa națională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n. red – Pique a anunțat că ediția din 2018 a Cupei Mondiale va fi ultimul turneu la care va participa cu naționala Spaniei). Echipa națională nu e o competiție de patriotism. Mergi acolo și joci cât de bine poți. Eu așa văd”, a spus Pique duminică, după meciul cu Las Palmas, disputat cu porțile închise.