Pițurcă: Suma de opt milioane de euro pentru transferul lui Chiricheș la Tottenham este enormă

Publicat: 30 07. 2013, 22:37
Actualizat: 07 08. 2014, 02:41

Selecționerul naționalei României, Victor Pițurcă, a declarat, marți seară, că transferul fundașului stelist Vlad Chiricheș la Tottenham este reușit și a precizat că suma de opt milioane de euro pe care o va plăti clubul englez pentru jucător este una enormă.

„E un transfer extrem de reușit pentru Steaua. Suma este enormă și asta datorită valorii lui Chiricheș. A avut un salt calitativ extraordinar. Sper să se impună și la Tottenham, dar nu va fi ușor. Adversarii în Anglia sunt extrem de valoroși, iar el trebuie să joace la maxim pentru a fi titular. Pentru Chiricheș este fantastic că pleacă în acest moment. Pentru mine există o teamă că nu se va integra foarte trepede și pot pierde un jucător important pentru națională. Defensiv, Chiricheș este mult mai bun decât belgianul Jan Vertonghen, principalul său adversar pe post”, a spus Pițurcă la DolceSport.

Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, a declarat că există o ofertă pentru fundașul Vlad Chiricheș de la Tottenham, în timp ce președintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat că transferul este perfectat pentru suma de opt milioane de euro și jucătorul va pleca miercuri în Anglia.

Campioana României, Steaua București, a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa gruzină Dinamo Tbilisi, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcat de Gabriel Iancu, în minutele 64 și ’80.

În minutul 61, Ciprian Tătărușanu a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Xisco.