Poliția din Columbia, în alertă, după ce un fotbalist a fost amenințat cu moartea, pentru un penalty făcut la Cupa Mondială

Publicat: 21 06. 2018, 21:54
Actualizat: 03 07. 2019, 15:17

Poliția columbiană a trimis deja cazul unei echipe criminalistice să pentru a-l investiga. Carlos Sanchez a primit o serie de amenținări cu moartea în mediul online, după ce și-a lăsat echipa în „10”, ca urmare a infracțiunii comise în suprafața de pedeapsă. În urma fazei respective, Japonia a deschis scorul, iar la final a învins Columbia cu 2-1, un rezultat greu de digerat de fanii sud-americani. Pe lângă faptul că fotbalistul a fost extrem de criticat, un utilizator de Twitter a alăturat o poză a lui Andres Escobar lângă cea a lui Sanchez cu mesajul: „Îți propun un vis!”.

Andres Escobar, unul din jucătorii de bază ai Columbiei la începutul anilor 90, a fost ucis după Cupa Mondială din 1994, la câteva zile după ce sud-americanii au fost eliminați din competiție, cu un autogol al fundașului în partida cu Statele Unite.

Selecționerul Jose Pekerman l-a descris pe Carlos Sanchez ca fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai Columbiei. Mijlocașul la închidere a blocat o minge cu mâna în minutul 3 al partidei cu Japonia, în tentativa de a bloca un șut al lui Shinji Kagawa pe care scria gol. Columbia a reușit să egaleze pe parcursul partidei, dar jucătorul în minus avea să o coste până la final.

La partida desfășurată la Saransk au asistat aproximativ 25.000 de columbieni, care au plecat de la meci extrem de dezamăgiți.