Pompier hunedorean, campion mondial la tir cu arcul

Publicat: 14 08. 2013, 12:05
Actualizat: 14 08. 2013, 12:05

Plutonierul Daniel Călin, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri din Petroșani, a câștigat, pentru a treia oară consecutiv, titlul de campion mondial la tir cu arcul în cadrul Campionatului Mondial al Polițiștilor și Pompierilor, organizat în Irlanda, la Belfast.

Plutonierul Daniel Călin a obținut două medalii de aur și una de argint la cele trei probe din competiția de tir cu arcul, medalii de aur la proba 3d vânătoare și field și medalia de argint la proba 900 target. Proba 900 target constă în lansarea săgeților spre o țintă fixă de la distanța de 40, 50 și 60 de metri, proba field implică atingerea cu 3 săgeți, într-un interval de doar două minute, a unor ținte aleatorii în pădure, în timp ce concursul 3d vânătoare constă în nimerirea, de la o distanță cuprinsă între 10 și 50 m, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.

În acest an, Campionatul Mondial al Polițiștilor și Pompierilor a strâns la start peste 7.000 de sportivi din 60 de țări, doar la proba în care am fost reprezentați de pompierul hunedorean fiind înscriși aproape 80 de concurenți.

Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva și se pregătește doar în timpul liber. Pompierul a mărturisit că această competiție a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reușit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni țintași cu arcul din lume, un polițist indian.

Plutonierul Daniel Călin este campion mondial la tir cu arcul de trei ani consecutiv, el obținând două medalii de aur și o alta de argint la Campionatele Mondiale ale Pompierilor desfășurate, în anul 2012, în Statele Unite ale Americii, la New York. Pompierul este și deținătorul titlului de vicecampion mondial la tir cu arcul și câștigător al medaliei de bronz la powerlifting, ambele titluri fiind obținute la a 11 ediție, a Campionatului Mondial al Pompierilor, desfășurată, în anul 2011, în Coreea de Sud.