Portretul lui Michael Schumacher, la șase ani de la accidentul care l-a marcat pe viață. Un reputat medic avertizează: Asul din F1, total schimbat

Publicat: 31 12. 2019, 10:30

Dr. Nicola Acciari, neurochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, a vorbit despre afecțiunile lui Michael Schumacher, după accidentul de schi suferit în 2013: „Trebuie să fiu prudent în afirmațiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puține aspecte sunt dezvăluite.

E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului (n.r. – Michael Schumacher), la șase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar și din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, mușchii se atrofiază, iar conformația corpului se modifică”, a declarat acesta, potrivit telekomsport.ro, care citează it.motorsport.com.

„Starea în care se află necesită o atenție medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiați pentru a-l menține activ, dar va avea nevoie și de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei și chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuși, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a continuat doctorul.

De șapte ori campion mondial de F1, „Schumi” a suferit un accident la schi în decembrie 2013, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. După tragedie, sportivul nu a mai apărut deloc în public. Germanul de 50 de ani este atent îngrijit în Elveția și se pare că se află pe drumul cel bun în privința recuperării.