Președintele CFR Cluj, dezvăluire îngrijorătoare: Multă lume din fotbal are drogul pariurilor, unii o fac de plăcere, alții pentru bani

Publicat: 01 03. 2016, 10:13

Marius Șumudică a fost suspendat, luni seară, pe o perioadă de 6 luni competiționale și amendat cu 100.000 de lei după ce a fost prins pariind între 500 și 900 de euro pe meciuri din Liga 1, Champions League, Europa League și partide ale reprezentativelor U-17 și U-19 ale României.

„Îmi pare rău de Șumudică, e un antrenor foarte bun. Probabil, dacă aș fi fost implicat în play-off, m-aș fi bucurat de această suspendare. Șumudică nu e singurul care a pariat. Multă lume are drogul ăsta, unii o fac de plăcere, alții pentru bani. Ok, dacă pariezi pe echipa ta, eu consider că e caz penal. E de închisoare. Măsuri în cazul Șumudică trebuiau luate. Decizia e corectă, însă eu aș fi dat un time-out, un moment zero, după care cine ar fi fost prins, ar fi fost drastic sancționat”, a declarat Iuliu Mureșan pentru MEDIAFAX.

Președintele campioanei României din 2008, 2010 și 2012 susține că un club nu-și poate concedia antrenorul, chiar dacă acesta a fost suspendat pentru că a încălcat regulamentele FRF: „Antrenorul are un contract și nu cred că a pus cineva în fotbalul românesc o clauză contra parierii. Contractul nu se poate rezilia unilateral, din păcate. Spun asta pentru că nici jucătorii nu pot fi dați afară chiar dacă fac prostii sau subperformează. Astra trebuie să-l plătească pe Șumudică dacă nu găsește o cale de a rezilia pe cale amiabilă”.