Președintele FIFA vrea eliminarea barajelor pentru calificarea la Cupa Mondială

Publicat: 06 11. 2013, 11:27
Actualizat: 06 11. 2013, 11:27

Președintele FIFA, Sepp Blatter, nu apreciează sistemul actual cu baraje pentru calificarea la Cupa Mondială și consideră că ar trebui găsită o soluție pentru ca echipele să fie calificate în urma partidelor din grupele preliminare, informează AFP.

„Barajele sunt o sursă de pasiune, de emoție, de dramă, în condițiile în care sunt eliminate echipe după două meciuri. Cred că este bine pentru televiziune, pentru spectacol, dar ar trebui să încercăm să găsim o soluție ca la finalul preliminariilor formațiile să fie eliminate sau calificate, dar fără baraje. Bineînțeles, aceste baraje oferă un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sunt eliminate în acest fel”, a declarat Blatter, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al FIFA.

Șase echipe participante la Cupa Mondială din Brazilia vor fi stabilite în urma unor duble manșe eliminatorii. În Europa, patru întâlniri de baraj, la una dintre ele participând și naționala României cu reprezentativa Greciei, vor avea loc în 15 și 19 noiembrie. O altă „dublă” va opune, la 13 și 20 noiembrie, câștigătoarea Zonei Oceania, Noua-Zeelandă, ocupantei locului patru în Zona Concacaf, Mexic, iar ultima va aduce față în față Iordania, echipa de pe locul 5 în Asia, și Uruguay, formația clasată pe aceeași poziție în America de Sud.