Prima declarație a Simonei Halep, după finala pierdută: „E o zi grea, dar mă voi întoarce la muncă”

Publicat: 10 06. 2017, 18:50
Actualizat: 12 06. 2017, 01:32

„Sunt tristă pentru această a doua finală pierdută. Este o experiență pentru mine și vreau să vă mulțumesc că ați venit să mă susțineți. Vreau să o felicit pe Jelena, e uimitor ce ai reușit.Bucură-te, fii fericită, pentru că ești ca un copil. E o zi grea, dar mă voi întoarce la muncă”, a declarat Halep la festivitatea de premiere. 

Primele cuvinte ale Simonei au mers către public. „Vă mulțumesc că ați venit la meciurile mele. M-am simțit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulțumesc mult pentru că ați venit și m-ați susținut”, a spus Simona Halep.

Jucătoarea antrenată de australianul Darren Cahill a fost întrecută la finiș de Jelena Ostapenko (47 WTA), letona care la 20 de ani și 2 zile a jucat la totul sau nimic și a câștigat pe cartea atacului, cu 54 de lovituri câștigătoare și tot atâtea erori. Halep a început meciul de titlu cu serviciu pierdut, dar a știut că serviciul letonei este unul atacabil și a gestionat perfect situația, profitând de fiecare eroare a Jelenei. Iar cadourile nu au fost puține – 23 în primul set! Simona a fost condusă de două ori în primul set cu break de Ostapenko (1-0 și 3-2), însă de fiecare dată a răspuns prompt, cu re-break în game-ul imediat următor. Finalul de manșă i-a aparținut, pentru 6-4, dar după un start excelent de set doi, mingile letonei au început să prindă tușele din ce în ce mai des. Iar constănțeanca nu a avut replică pe măsură.