Prima REACȚIE a selecționerului Edi Iordănescu după tragerea la sorți! „Avem șansa noastră”

Publicat: 03 12. 2023, 08:35

Edi Iordănescu, antrenorul echipei de fotbal a României, nu este speriat de adversarii pe care-i vom întâlni la Euro 2024.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal – EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă la Elbphilharmonie din Hamburg.

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

Prima REACȚIE a selecționerului Edi Iordănescu după tragerea la sorți! „Avem șansa noastră”

“Obiectivul nostru este să mergem mai departe, să trecem de aceasta grupă. Vom continua să muncim ca şi până acum, avem drumul nostru, şansa noastră, şi împreună, cu unitate şi încredere, am demonstrat că putem realiza multe lucruri frumoase.

Nu va fi uşor, indiferent de echipa care va veni din play-off. Este Campionatul European şi toate formaţiile de aici sunt valoroase”, a spus Iordănescu, potrivit frf.ro.

România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.

Cum se prezintă grupele la Euro 2024?

  • Grupa A: Germania, Scoţia, Ungaria, Elveţia
  • Grupa B: Spania, Croaţia, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Play-off A (semifinale): Ţara Galilor – Finlanda, Polonia – Estonia, Ţările de Jos, Austria, Franţa
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Play-off B (semifinale): Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda
  • Grupa F: Turcia, Play-off C (semifinale): Georgia – Luxemburg, Grecia – Kazahstan, Portugalia, Cehia