Prima veste bună de la JO 2016: Ana-Maria Popescu s-a calificat în optimi la spadă

Publicat: 06 08. 2016, 16:50
Actualizat: 06 08. 2016, 17:38

Ana Maria Popescu a trecut fără probleme de franțuzoaica Auriane Mallo și s-a calificat în optimile de finală ale probei de spadă feminin. Sportiva din România a început mai bine și s-a desprins la 2-0, după care au urmat două tușe comune și scorul s-a făcut 4-2 în favoarea Anei Maria Popescu. Partida a continuat în nota de dominare a româncei, singura speranță pentru țara noastră la cucerirea unei medalii în proba individuală.

Momentul decisiv a fost în debutul reprizei a treia, când Ana Maria a făcut trei tușe la rând, scorul devenind 14-7. A urmat o tușă dublă și partida s-a încheiat cu 15-8 în favoarea sportivei din România.

Celelalte două spadasine din țara noastră care au intrat pe tabloul individual au fost eliminate. Simona Gherman a fost învinsă, scor 10-13, de Laren Rembi, după ce sportiva din România a condus pe tabela de marcaj până la jumătatea reprizei a doua.

La rândul său, Simona Pop a fost eliminată în primul tur al competiției de la Rio de Leonora MacKinnon, din Canada, scor 10-15.