Primele măsuri luate de Administrația Natională a Penitenciarelor după descoperirile făcute în celula lui Cristi Borcea

Trei persoane au fost destituite din funcție după ce Administrația Natională a Penitenciarelor (ANP) a descoperit condițiile de lux pe care Cristi Borcea le avea în celula sa de la Poarta Albă.

Astfel, directoarea Spitalului Penitenciar Poarta Albă, Corina Petrovan, directoarea medicală Gabriela Sofrone și Anton Marian, conducătorul de la Siguranța Deținerii, au fost concediați releatează ziare.com.

Comportamentul celor trei urmează a fi analizat de Comisia de Disciplină a penitenciarului, dar și de Parchetul Curții de Apel Constanța.

Potrivit raportului întocmit de ANP, Borcea stătea într-o celulă renovată recent, cu mochetă pe jos, un televizor cu plasmă, frigider și calorifer electric. În plus, acesta mai avea în celulă și o bandă de alergat și o bicicletă pentru fitness.

ANP verifică și dacă Borcea a beneficiat de un tratament preferențial și din partea gardienilor, despre care se crede că i-ar fi oferit acestuia o cheie pentru a avea acces la telefonul instalat special pentru el în zona spălătoriei la care ar fi trebuit să lucreze.

În plus, Cristi Borcea ar fi primit mai multe vizite decât cele permise de lege și de un fond financiar sporit.